Nagyvilág

2012.06.02. 16:45

Maghaltak az ukrán sziámi ikrek

Nem élték túl az orvosi konzíliumot az egymással szemközt összenőtt sziámi ikrek Ukrajnában.

Nem élték túl az orvosi konzíliumot az egymással szemközt összenőtt sziámi ikrek Ukrajnában.

Az ikreknek a kelet-ukrajnai Kramatorszkban adott császármetszés útján életet az édesanyjuk. Mint kiderült az újszülöttek egyetlen májjal és két szívvel születtek, melyek azonban szintén össze voltak nőve. A rendellenességgel született csecsemőket a Donyeck Megyei Klinikai Kórházba szállították, míg eldől a további sorsuk.

A napokban Kijevben gyűlt össze egy ukrán és izraeli gyermeksebészekből álló orvoscsoport, amely minden lehetőséget megvizsgálva, végül arra a következtetésre jutott, hogy a sziámi ikerpárt nem lehet műtéti úton elválasztani. A döntéssel egyidejűleg érkezett meg a hír Donyeckből, hogy a kicsik keringése a születésük után egy héttel összeomlott, és már nem lehetett megmenteni őket.

Az ukrán sziámi ikrek édesanyját a császármetszés óta kramatorszki kórház intenzív osztályán ápolják. A kismama állapota súlyos és életveszélyes. A szülészeti jelentés szerint rendkívül rossz állapotban került kórházba, ráadásul egyszer sem jelent meg terhességi vizsgálaton, így a bajt nem lehetett előre megjósolni, sem megelőzni.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!