Nagyvilág

2012.06.27. 19:42

Martonyi János kitüntetést adott át Bernd Posselt EP-képviselőnek

Budapest, 2012. június 27., szerda (MTI) -  A Magyar Érdemrend Középkeresztjét nyújtotta át Bernd Posselt európai parlamenti (EP) képviselőnek Martonyi János külügyminiszter szerdán - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtófőosztálya az MTI-t.

Budapest, 2012. június 27., szerda (MTI) -  A Magyar Érdemrend Középkeresztjét nyújtotta át Bernd Posselt európai parlamenti (EP) képviselőnek Martonyi János külügyminiszter szerdán - tájékoztatta a Külügyminisztérium sajtófőosztálya az MTI-t.A keresztényszociális politikus, a Szudétanémet Szövetség szóvivője, a Németországi Páneurópa Unió elnöke a Magyarország és Németország közötti sokoldalú és baráti kapcsolatok előmozdításáért, valamint az európai kisebbségek érdekeinek képviseletéért kifejtett tevékenységének elismeréseként részesült a kitüntetésben. 

Köszöntőjében Martonyi János hangsúlyozta: Posselt politikusként, európaiként, németként és bajorként sokat tett a magyar-német kapcsolatok fejlesztéséért.

A külügyminiszter az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint azt mondta, a néppárti európai parlamenti képviselő mélyen elkötelezett híve az európai egységnek és a szorosabb integrációnak, s ennek a jelenlegi válság idején különösen nagy a jelentősége.

A kitüntetést megköszönve Bernd Posselt elismerését fejezte ki azért, amit Magyarország mind a német, mind pedig az európai egységért tett.

Felidézte, hogy első közéleti tevékenysége az 1956-os forradalom 20. évfordulója alkalmából Münchenben rendezett megemlékezés előkészítése volt. Szólt arról is, hogy Habsburg Ottó munkatársaként részt vehetett a páneurópai piknik megszervezésében.

Kitért arra: az európai integráció húsz évvel ezelőtt közömbösen tekintett az őshonos nemzeti kisebbségi jogokra, mára azonban komoly előrelépés látszik, és - mint mondta - ebben jelentős szerepet játszott és játszik a magyar külpolitika.

A közelmúltban Magyarországot ért támadásokról szólva megjegyezte, "azok minden alapot nélkülöznek", és úgy fogalmazott, hogy a keresztény értékrend alaptörvényi megjelenítésével Magyarország érdemben járult hozzá az európai értékrend erősítéséhez - olvasható a tárca tájékoztatójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!