Nagyvilág

2012.06.23. 17:32

Újraindult a forgalom a horvát autópályán történt buszbaleset helyszínén

Zágráb/Budapest, 2012. június 23., szombat (MTI) - Több mint tíz órával a lezárást követően Zágráb irányába megindult a forgalom Horvátországban az A1-es autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében, ahol hajnalban nyolc ember meghalt egy cseh busz balesetében.

Zágráb/Budapest, 2012. június 23., szombat (MTI) - Több mint tíz órával a lezárást követően Zágráb irányába megindult a forgalom Horvátországban az A1-es autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében, ahol hajnalban nyolc ember meghalt egy cseh busz balesetében.A horvát katasztrófavédelmi szervezet (DUZS) kora délután pontosított adatai szerint a nyolc halálos áldozat - köztük egy hétéves gyermek - mellett 44-en sérültek meg, közülük két gyerek és egy asszony súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset az A1-es (Zágráb és Split közötti) autópályán, a Sveti Rok-alagút közelében történt, nem sokkal hajnali 4 óra előtt. A Zágráb irányába tartó cseh rendszámú autóbusz egyelőre ismeretlen okból áttörte a két oldalt elválasztó szalagkorlátokat, és a szembejövő gépkocsik sávjában felborult. Egyes értesülések szerint a sofőr elaludt a volánnál.

A Horvát Autóklub (HAK) tájékoztatása szerint az autópálya 212-es kilométerénél történt baleset miatt a sztrádát hajnalban mindkét irányban lezárták, a forgalmat az alagutat kikerülve a D50-es főútra terelték. Az autópályán Zágráb felé 14 óra után indulhatott meg újból a közlekedés, míg a tengerpart felé vezető sávokban a terelőút irányába ekkor még 16 kilométer hosszú kocsisor araszolt.

 

 

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!