Nagyvilág

2012.07.07. 12:16

Az ARD a jegybanktörvényről, a FAZ a román helyzetről

Berlin, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az ARD német közszolgálati televízió a magyar jegybanktörvény módosításáról számolt be, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap pedig a romániai belpolitikával kapcsolatban emlegette Magyarországot szombati számában.

Berlin, 2012. július 7., szombat (MTI) - Az ARD német közszolgálati televízió a magyar jegybanktörvény módosításáról számolt be, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív lap pedig a romániai belpolitikával kapcsolatban emlegette Magyarországot szombati számában.Az ARD a Tagesschau című híradójának portálján Magyarország szabaddá teszi az utat a pénzügyi segítség előtt címmel közölt beszámolót, amelyben kifejtette: a jegybanktörvény módosításával a magyar kormány "hosszan tartó huzakodást követően meghajolt a nemzetközi nyomás alatt". A módosítás révén megindulhatnak a tárgyalások az EU-tól és az IMF-től kért hitelről. A támogatásra azért van szükség, mert Magyarország "hónapok óta az államcsőd ellen küzd" - áll a beszámolóban, amely szerint a kormány nagyjából 20 milliárd euró hitelben "reménykedik", és ebből 15 milliárd eurót az IMF-től szeretne felvenni.

A FAZ Román válság címmel közölt vezércikket szombati számának címoldalán. A szerző, Günter Nonnenmacher megjegyezte: az EU "árgus szemekkel figyelte az Orbán miniszterelnök alatt kibontakozó magyarországi folyamatokat, és kormányát fenyegetésekkel kényszerítette politikai korrekciókra. Legfőbb ideje, hogy (az EU) pontosan ekkora figyelmet fordítson Romániára" is, hiszen az ország az uniós tagság óta nem emelkedett ki "a korrupció mocsarából", amelyben az "inkább palotaforradalmat, mintsem demokratikus forradalmat" jelentő "+rendszerváltás+" óta van.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!