Nagyvilág

2012.07.11. 10:22

Óriási csótányok lepték el Nápolyt

Róma, 2012. július 11., szerda (MTI) - Példa nélküli csótányinvázióval küzd Nápoly, amelynek lakosai maguk igyekeznek tenni az óriási rovarok ellen.

Róma, 2012. július 11., szerda (MTI) - Példa nélküli csótányinvázióval küzd Nápoly, amelynek lakosai maguk igyekeznek tenni az óriási rovarok ellen.

Nápoly városközpontjában és a peremkerületekben spontán pénzgyűjtés indult, hogy a lakótömbök, üzletek és hivatalok közösen fizessék ki a profi csótányirtókat, ha már az önkormányzat nem képes intézkedni.

A sikátorokkal teli kikötővárosban nem ritka a csótány, de a mostani rovarinvázió rendkívülinek számít. Az utcákat hétcentiméteres csótányok lepték el, esténként elözönlik a járdákat és az úttesteket.

Az újságok szerint a kánikula miatt bújtak elő, mások szerint az üres városi kassza miatt elmaradt a szokásos csatornatisztítás, és ez okozta a hirtelen szaporodást. Maria Triassi, a nápolyi egyetem orvostudományi szakiskolájának igazgatója szerint azonban a különlegesen nagy csótányok "külföldiek", a nápolyi öböl szigeteiről érkeztek a szárnyashajók fedélzetén. Ezt az érintettek visszautasították.

Az idegenforgalomnak sem tesznek jót a csótányok: a város utcái alig szabadultak meg a hulladékhegyektől, és az olasz sajtó máris újabb járványveszélyt kiált hepatitiszt és tífuszt emlegetve. Luigi De Magistris nápolyi polgármester felesleges pánikkeltésről írt Facebook-oldalán.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!