Nagyvilág

2012.08.11. 12:42

Döntő szakaszához érkeztek a Costa Concordia óceánjáró kiemelésének munkálatai

Róma, 2012. augusztus 11., szombat (MTI) - Döntő szakaszához érkeztek a januárban szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró kiemelésének a munkálatai - adta hírül szombaton az olasz tömegtájékoztatás, amely beszámolt arról, hogy a hajó mellett már a megfelelő helyre illesztették a 120 méter hosszú Micoperi platformot, hogy annak segítségével 30 méteres tartóoszlopokat rögzíthessenek a tengerfenékre az oldalán fekvő vízi jármű egyensúlyba hozásához.

Róma, 2012. augusztus 11., szombat (MTI) - Döntő szakaszához érkeztek a januárban szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró kiemelésének a munkálatai - adta hírül szombaton az olasz tömegtájékoztatás, amely beszámolt arról, hogy a hajó mellett már a megfelelő helyre illesztették a 120 méter hosszú Micoperi platformot, hogy annak segítségével 30 méteres tartóoszlopokat rögzíthessenek a tengerfenékre az oldalán fekvő vízi jármű egyensúlyba hozásához.Az APA osztrák hírügynökség beszámolója szerint ezekhez a tartóoszlopokhoz rögzítik majd azt a víz alatti platformot, amely a hajót fogja megtámasztani, ha azt sikerül felállítani. Ezt a platformot majd arra is fel fogják használni, hogy olyan tartályokat szereljenek fel, amelyeket szükség esetén vízzel vagy levegővel tölthetnek meg az óceánjáró egyensúlyba hozásához. Ha mindez sikerrel jár, akkor a Costa Concordiát egy - egyelőre még meg nem határozott - olaszországi kikötőbe vontatják.

Az osztrák hírügynökség idézte ezzel kapcsolatban Corrado Clini környezetvédelmi minisztert, aki szerint az óceánjárót Livornóba vontathatják. A miniszter megelégedéssel szólt a Costa Concordiával kapcsolatos munkálatokról, amelyek véleménye szerint a terveknek megfelelőem haladnak.

A Costa Concordia 4200 utassal a fedélzetén január 13-án járt szerencsétlenül. A hajón levők közül 30-an - közöttük egy magyar - vesztették életüket, két személyt eltűntként tartanak nyilván.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!