Nagyvilág

2012.08.05. 11:37

Ismét kórházban Giulio Andreotti

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti: Róma, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Ismét kórházban ápolják Giulio Andreotti, volt olasz kormányfőt, állapotát kielégítőnek nevezték vasárnap a római Gemelli klinika orvosai.

Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Róma, 2012. augusztus 5., vasárnap (MTI) - Ismét kórházban ápolják Giulio Andreotti, volt olasz kormányfőt, állapotát kielégítőnek nevezték vasárnap a római Gemelli klinika orvosai.

Nyugodtan töltötte az éjszakát, az állapota kielégítő - közölték a sajtóval a Gemelli orvosai. Hozzátették, hogy Andreottit súlyos szívritmuszavarral vitték be szombat este a klinikára, de sikerült stabilizálni az állapotát. A 93 éves Andreottit az idén már második alkalommal kezelik a Gemelliben. Május 3-án légzési elégtelenség miatt került ugyanebbe a római kórházba és akkor tizenhárom napot töltött az intenzív osztályon. Az 1919 januárjában született Andreotti 1992-ig vett részt aktívan az olasz politikai életben. Jelenleg a parlament örökös szenátora. Andreotti neve a második világháború vége óta egybeforrott Olaszország politikájával és az Itáliát évtizedeken át vezető Kereszténydemokrata Párttal (DC). Hétszer töltötte be a kormányfői tisztséget, nyolcszor volt védelmi miniszter és ötször olasz külügyminiszter.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!