Nagyvilág

2012.08.18. 13:19

Kárpátalján megtisztították a vereckei emlékművet a magyarellenes feliratoktól

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti: Ungvár, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) – A kárpátaljai Vereckén Magyarország ungvári főkonzulátusának a szervezésében megtisztították a magyar honfoglalási emlékművet a napokban ráfestett magyarellenes feliratoktól.

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti:

Ungvár, 2012. augusztus 18., szombat (MTI) – A kárpátaljai Vereckén Magyarország ungvári főkonzulátusának a szervezésében megtisztították a magyar honfoglalási emlékművet a napokban ráfestett magyarellenes feliratoktól.

Bacskai József ungvári magyar főkonzul szombaton közölte az MTI-vel, hogy az augusztus 20-i nemzeti ünnepre való tekintettel gyorsított ütemben tették rendbe a Vereckei-hágón emelt magyar honfoglalási emlékművet, amelyet sokan keresnek fel ezekben a napokban mind Kárpátaljáról, mind Magyarországról.

Az emlékjel előző, idén áprilisban történt meggyalázásának festéknyomait csak néhány hete tüntették el anyaországi és kárpátaljai önkéntesek, ugyancsak az ungvári magyar főkonzulátus közreműködésével. A múlt héten azonban ismeretlen elkövetők ismét magyarellenes feliratokat és náci jelképeket festettek az egyik legkedveltebb Kárpátaljai idegenforgalmi látványosságnak számító honfoglalási emlékműre.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!