Nagyvilág

2012.08.29. 16:17

Vaklárma volt a holland légtérben jelzett gépeltérítés

Amszterdam, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) - A holland terrorelhárító hatóság (NCTB) szerint kommunikációs hiba miatt gyanakodtak túszejtésre szerda délután egy Malagából Amszterdamba tartó gép fedélzetén.

Amszterdam, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) - A holland terrorelhárító hatóság (NCTB) szerint kommunikációs hiba miatt gyanakodtak túszejtésre szerda délután egy Malagából Amszterdamba tartó gép fedélzetén.Korábban a védelmi minisztérium megerősítette, hogy két F-16-os vadászgép kíséretében a repülő leszállt a schipholi repülőtéren. Az NRC Handelsblad holland újság honlapja idézte az NCTB szóvivőjét, aki arról beszélt, hogy nem volt rádiókapcsolat a gép és a schipholi irányítótorony között, emiatt rendeltek el riasztást.

A holland köztelevíziónak a gép fedélzetéről egy női utas elmondta, hogy a leszállás után a repülőn nem észleltek semmi nyugtalanságot, az utasokkal közölték, hogy rövidesen kiszállhatnak.

A Reuters hírügynökségnek a Vueling légitársaság szóvivője azt mondta, hogy a túszejtésről szóló jelentések az irányítótorony és a gép pilótája közötti félreértésen alapultak.

Az Airbus 320-as repülő a dél-spanyolországi Malagából Amszterdamba tartott, amikor - 13:45 órakor - értesítést kaptak a túszejtésről a holland hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!