Nagyvilág

2012.09.13. 14:09

Mínusz két fokot mértek reggel Csíkszeredában

Kolozsvár/Csíkszereda, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - A 2012-es ősz első romániai fagyos reggelén mínusz két fokot mértek csütörtökön a székelyföldi Csíkszeredában.

Kolozsvár/Csíkszereda, 2012. szeptember 13., csütörtök (MTI) - A 2012-es ősz első romániai fagyos reggelén mínusz két fokot mértek csütörtökön a székelyföldi Csíkszeredában.A csíkszeredai meteorológiai szolgálat ügyeletese, Györfi Tünde az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a hőmérő higanyszála szinte egész éjjel fagyponton állt, hajnali 6 óra 30 percre azonban mínusz két fokra süllyedt. A városban csütörtök reggel hóharmatot is jegyeztek. Fagypont alá süllyedt a hőmérséklet Románia másik leghidegebb településében, Gyergyóalfaluban is. Ott hajnalban mínusz 0,8 fokot mértek.

A meteorológusok közlése szerint ezek a hőmérsékleti adatok megszokottak ebben az időszakban a Székelyföldön. A távhőszolgáltató hálózatra kapcsolt csíkszeredai tömbházakban elkezdődött a fűtési szezon, mely az utóbbi tíz évben átlagosan 235 napot tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!