Nagyvilág

2012.09.30. 12:18

Timosenko kikopogott…

A szabadságvesztését töltő Julija Timosenko az öklével és a körömcipője sarkával adott hangot óhajának, hogy engedjék be hozzá a látogatóit.

A szabadságvesztését töltő Julija Timosenko az öklével és a körömcipője sarkával adott hangot óhajának, hogy engedjék be hozzá a látogatóit.

A jelenleg kórházi kezelésen lévő volt ukrán kormányfőhöz pénteken állítólag nem engedték be a betegszobájába a látogatására érkezett párttársait. Timosenko ezért előbb az ökleivel dörömbölt a Harkovi Vasúti Kórházban kialakított VIP kórterme ajtaján, majd kézbe kapta körömcipőjét, és azzal okozott éktelen zajt a vélt igazának érdekében.

A betegszobájában szolgálatot teljesítő őr hiába próbálta rendre inteni – mondván, hogy odakint egyetlen látogató sem tartózkodik már, a kései órára való tekintettel –, az egykori ukrán Vaslédi a jogaira hivatkozott, és közölte, hogy akár egész éjszaka dörömbölni fog, amíg nem érvényesítik a jogait, és az sem érdekli, ha ezzel a szomszédos kórtermekben fekvő betegek nyugalmát és álmát megzavarja.

Az esetről videófelvétel is készült, mivel a gerincproblémái miatt kórházi ellátásra szoruló volt miniszterelnöknek újabban minden mozdulatát kamerákkal figyelik, mióta a börtönőrei szerint néhány hónapja önmagának okozott látványos sérüléseket, amikor akarata ellenére akarták átszállítani a kórházba.

A hivatali hatalmával való, jelentős összegű károkozással járó visszaélések miatt jogerős börtönbüntetésre ítélt Julija Timosenkót már ötödik hónapja ápolják a harkovi kórházban, ahol Németországból érkező, neves ortopédus szakorvosok próbálják gyógyítani gerincpanaszait. Betegsége miatt állítólag járni sem tud, bár a videófelvétel tanúsága szerint meglepően eleven a mozgása, és a súlyos fájdalmai ellenére is meglehetősen tekintélyes méretű sarokkal ellátott lábbelit visel a betegágyán kívül.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!