Nagyvilág

2012.10.09. 14:17

Mindenkit élve égetett el

Nem tudta magát túltenni fia halálán az apa, úgyhogy felgyújtotta az egész családot.

Nem tudta magát túltenni fia halálán az apa, úgyhogy felgyújtotta az egész családot.

Richard az ágyhoz kötözte feleségét és két gyermekét, eltorlaszolta az ajtót és az ablakokat, majd átölelve őket lángra lobbantotta a házat. A tragikus gyilkosságot azért követte el a férfi, mert négy évvel korábban elhunyt fia halálát nem bírta feldolgozni.

Mindez még decemberben történt, Pudseyben, Leedsben. A vizsgálatok azonban még csak most zárultak le. A kilenc éves Ben és az egy éves Aaron pizsamás tetemét a 36 éves Claire mellett találták meg a tűzoltók, amint a nő a négy éve elhunyt fia hamvait szorította magához.

A West Yorkshire-i rendőrség szóvivője, Paul Taylor így ismertette a történteket: – Claire olyan pózban volt, mintha csak aludna, Ben keresztben feküdt rajta, Aaron kettejük között, Richard pedig mindenkit átölelve. Négy évvel ezelőtt, szinte napra pontosan a család elvesztette Jaket, legifjabb tagját. Az urna, amiben a fiú hamvai voltak, az anyuka hóna alatt volt – mondta a rendőr.

A család minden évben szabadságot vett ki fiuk halálának idején. A halottkém, David Hinchliff a nyomozás során így fogalmazott: – Úgy tűnik, hogy Richard valamilyen aberrációtól szenvedett, valami akkora problémától, ami a mentális épségét olyan mértékben károsította, hogy képes volt ilyen szörnyűséget elkövetni. Szabályszerűen kivégezte családját, majd saját magát – vélekedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!