Nagyvilág

2012.10.04. 14:20

Ukrajnai választás - Közös jelölteket indít Timosenko és Klicsko pártja

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti: Kijev, 2012. október 4., csütörtök (MTI) - Közös jelölteket indít az egyéni választókörzetekben az október 28-i ukrán parlamenti választásokon a két vezető ellenzéki erő, a Julija Timosenko bebörtönzött ukrán exkormányfő mögött álló Egyesült Ellenzék-Batykivscsina és a profi ökölvívó, Vitalij Klicsko UDAR (Ütés) nevű pártja - értesült a Kommerszant Ukrajina című lap.

Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Kijev, 2012. október 4., csütörtök (MTI) - Közös jelölteket indít az egyéni választókörzetekben az október 28-i ukrán parlamenti választásokon a két vezető ellenzéki erő, a Julija Timosenko bebörtönzött ukrán exkormányfő mögött álló Egyesült Ellenzék-Batykivscsina és a profi ökölvívó, Vitalij Klicsko UDAR (Ütés) nevű pártja - értesült a Kommerszant Ukrajina című lap.

Az újság csütörtöki írása szerint a két párt között január óta folyó egyeztetések nyomán mostanra csaknem minden körzetre kiterjedően megszületett a megállapodás.

Valentyina Nalivajcsenko, az UDAR egyik jelöltje a lapnak elmondta, hogy a 250 körzetből mindössze alig 40 maradt, amelyben még nem dőlt el, melyik jelöltet léptetik vissza a másik javára. Hozzátette, hogy a közös jelölteket a népszerűségi mutatók alapján választják ki, ez napokon belül az említett körzetekben is megtörténik.

A Batykivscsinánál is megerősítették az újságnak, hogy megegyezett a két párt egymással a közös jelöltek java részéről. Ivan Kirilenko, a párt parlamenti képviselője hozzáfűzte, hogy a még vitatott körzetekben a pártok helyi képviseletei választanak a jelöltek közül aszerint, hogy az illető mennyire élvezi a választók bizalmát, mekkora az ismertsége és a tekintélye az adott körzetben.

A Kommerszant Ukrajina ugyanakkor megjegyzi, hogy noha a két párt központi vezetése egymás között megállapodott, a jelöltek között vannak, akik érthető okok miatt vonakodnak önként visszalépni. "Több hónapon át dolgoztak, pénzt költöttek a kampányra. Ha van viszont egy mindkét erő által kinyilvánított közös elv, közös cél, az előrébb való az egyéni ambícióknál" - szögezte le Kirilenko.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!