Nagyvilág

2012.11.12. 18:25

Ellopták a Tower kulcsait

London, 2012. november 12., hétfő (MTI) - Ellopták a londoni Tower kulcsait, pontosabban egy súlyos kulcscsomót, amely felvonóhidak, konferenciatermek, továbbá az étterem zárásához kell.

London, 2012. november 12., hétfő (MTI) - Ellopták a londoni Tower kulcsait, pontosabban egy súlyos kulcscsomót, amely felvonóhidak, konferenciatermek, továbbá az étterem zárásához kell.A kulcsok egy olyan fémkazettában voltak, amelyet - elméletileg - mindig zárva tartottak, ha benne voltak a kulcsok, ám a lopás éjén, november 5-én - amely hagyományos örömünnep Angliában - a doboz nyitva volt. A tolvaj átmászott a főkapun, majd pedig egy belsőn és megragadta a kulcsokat. Az őrség ugyan észrevette, ám nem vehette üldözőbe, mert szigorú parancsa van arra, hogy nem hagyhatja el őrhelyét. Így csak arra futotta tehetségükből, hogy rádió-adóvevőn segítséget kérjenek, de hiába próbálkoztak.

A nem túl dicső esetről csak vasárnap este szerzett tudomást a brit sajtó. A Tower tisztségviselői váltig állítják, hogy a koronaékszerek, amelyeket szintén itt őriznek, nem voltak veszélyben.

A rendőrség nagyszabású hajtóvadászatot indított a kulcstolvaj elfogására, ám eddig nem járt sikerrel, a Tower személyzete lecseréltethette az összes érintett zárat, ami több ezer fontba került - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!