Nagyvilág

2012.11.26. 14:17

Pánik egy szerb faluban: Rettegnek a vámpíroktól

Egy nyugat-szerb falu önkormányzata közegészségügyi felhívásban figyelmeztette lakóit, hogy egy vámpír elszabadult. A fokhagyma készletek jelentősen megcsappantak a kereskedőknél.

Egy nyugat-szerb falu önkormányzata közegészségügyi felhívásban figyelmeztette lakóit, hogy egy vámpír elszabadult. A fokhagyma készletek jelentősen megcsappantak a kereskedőknél. A pánik azután tört ki, miután a faluban található öreg malom – ami a helyiek szerint Sava Savanovic, a vámpír birtokában volt – összedőlt. A Zarozje városkája mellett folyó Rogačica mentén épült malom volt az otthona Savanák, a hírhedt vámpírnak, aki bárki vérét megitta, aki arra tévedt, vagy nála akarta őröltetni búzáját.

Később a malom a Jagodic család kezébe került és turista látványosság lett. Ám rendeltetésszerűen sem használni, (féltek az átoktól) felújítani nem merték, nem szerették volna a vámpír birtokon ragadt lelkét háborgatni.

Így azonban az épület állaga annyira megromlott, hogy a közelmúltban összedőlt, a vámpír legenda pedig újjáéledt. A városka polgármestere, Miodrag Vujetic így nyilatkozott a helyi sajtóban: – Az emberek félnek és aggódnak. Mindenki ismeri a vámpír legendáját és a tudat, hogy most fedél nélkül maradt és minden bizonnyal új hajlék után kutat, mindannyiunkat megrémiszti. Félünk, rettegünk – mondta.

A település első embere azt is hozzátette, hogy míg a környék lakói közül akadtak olyanok, akik csak nevettek félelmeiken, afelől senkinek nem volt kétsége, hogy vámpírok igenis léteztek. Így aztán az önkormányzat rendeletben hívta fel a lakosok figyelmét a történtekre és arra kért mindenkit, hogy az ajtóba, ablakokba függesszenek fokhagymát és lehetőség szerint minden szobába helyezzenek el feszületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!