Nagyvilág

2012.11.18. 17:30

USA 2012 - A demokrata jelölt nyert a tavaly fejbelőtt képviselőnő körzetében

Washington, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - Szoros versenyben a demokrata jelölt győzött a tavaly fejbelőtt Gabrielle Giffords volt képviselőnő arizonai választási körzetében - közölték vasárnap az amerikai napilapok.

Washington, 2012. november 18., vasárnap (MTI) - Szoros versenyben a demokrata jelölt győzött a tavaly fejbelőtt Gabrielle Giffords volt képviselőnő arizonai választási körzetében - közölték vasárnap az amerikai napilapok.A november 6-i választások után 11 nappal kihirdetett győztes a Giffords-kabinet egyik volt tagja, Ron Barber, aki a tavaly januári, hat halálos áldozatot követelő tucsoni támadásban maga is megsebesült. Barber, aki júniusban megnyerte a megüresedett mandátumáért kiírt időközi választást, a republikánus Martha McSallyt győzte le csekély többséggel.

Ezzel háromra csökkent azoknak a képviselőházi helyeknek a száma, amelyekben még nem hirdettek hivatalos eredményt, vagy valamelyik jelölt nem ismerte el a vereségét.

A 2011. január 8-án elkövetett tucsoni merénylet elkövetőjét, Jared Lee Laughnert két nappal a választások után hétszeres életfogytiglani, letöltendő szabadságvesztésre és további 140 év börtönre ítélték. Laughner ámokfutása során a hat gyilkosságon felül 13 embert megsebesített.

A támadás célpontja Giffords képviselőnő volt, aki túlélte ugyan a támadást, de az elszenvedett agyi károsodások miatt lemondott a mandátumáról.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!