Nagyvilág

2012.11.29. 10:56

Végre! Jövőre kezdik forgatni az Avatar 2-t

Eddig úgy volt, hogy 2015-ig James Cameron neki se áll az írásnak, de most úgy nyilatkozott, februárra meglesz a forgatókönyv és jövő év végén indulhat a forgatás.

Eddig úgy volt, hogy 2015-ig James Cameron neki se áll az írásnak, de most úgy nyilatkozott, februárra meglesz a forgatókönyv és jövő év végén indulhat a forgatás. A Hobbit új-zélandi premierjén csípték el Cameront az újságírók, az író-rendező pedig úgy nyilatkozott, hogy februárra már minden valószínűség szerint kész lesz a forgatókönyvvel és 2013 végén elindulhat a forgatás.

– Le akarom körmölni a jeleneteket, nem szeretném a filmet az utómunkálatok közben megírni. Valami ilyesmit csináltunk ugyanis az előző mozinál és a végén rengeteg jelenetet ki kellett dobni. Nem akarom még egyszer ugyanígy csinálni – mondta Cameron, aki azt is elárulta, hogy mivel nyilvánvalóan nagy siker lesz a Hobbit – Váratlan utazás high frame rate-es (az átlagos 24 képkocka/másodperces arány helyett 48 képkocka/másodperc) forgatási technikája, minden bizonnyal az Avatar 2 és 3 is így készül majd.

– Ha jól fogadják a 48-as technikát, az kikövezi az utat az Avatar folytatásainak. Mi a 3D-vel léptünk előre az első résszel, most Peter Jackson újít a Hobbittal – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!