Nagyvilág

2012.12.10. 14:40

A világ legdrágább whiskyje

1955 szilvesztere óta pihen a hamarosan árverésre kerülő ritkaság, a Glenfiddich skót whiskyje.

1955 szilvesztere óta pihen a hamarosan árverésre kerülő ritkaság, a Glenfiddich skót whiskyje. A Glenfiddich gyár alapítójának, William Grant unokájának, Janet Sheed Robertsnek a nevét viseli az a különleges skót párlat, amiből mindössze 15 üveg létezik. Janet idén, 110 évesen hunyt el.

Brian Kinsman, a cég főzőmestere szerint ez ugyan nem a legrégebbi adag amit palackoztak, de a Janet Sheed Roberts Reserve egy igazi különlegesség. – A 15 üvegből négyet a család tartott meg, tizenegyet pedig – ami Roberts 110 éve előtt állít emléket évtizedenként egy üveggel – árverésre bocsájtunk, jótékony célból. Ezekből is már csak egy maradt, ami kedden kerül kalapács alá Los Angelesben – magyarázta Kinsman.

Nemrég az egyik ilyen palack 94 000 dollárért, azaz mintegy 20,3 millió forintért kelt el és egy atlantai gyűjtő birtokába került. - Ez volt a világ legdrágábban eladott skót whiskyje – mondta Kinsman, aki azt is elárulta, hogy az 1955-ben hordóba került nedű selymes, gyümölcsös, illatos és borzasztóan elegáns. Ő már csak tudja, naponta 150-200 whiskyt kell végigkóstolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!