Nagyvilág

2012.12.11. 11:32

Hivatalos puki szaglás évi tíz milláért

A dolog – bármennyire furcsán is hangzik – létezik, Kínában évi tízmillió forintnak megfelelő összeget fizetnek egy hivatásos bélgáz szimatoló szagembernek. A munkahelyi légkör nyilván nem mindig vidám.

A dolog – bármennyire furcsán is hangzik – létezik, Kínában évi tízmillió forintnak megfelelő összeget fizetnek egy hivatásos bélgáz szimatoló szagembernek. A munkahelyi légkör nyilván nem mindig vidám. Még mielőtt azonban bárki is gyors csomagolásba kezdene, nem árt tudni, hogy nagyon szigorú követelményeknek kell megfelelnie annak, aki ezt a munkakört választja. Alkohol, dohány, allergia vagy légúti megbetegedések természetesen kizárva, az ideális jelölt pedig 18-45 év közötti tartományba kell, hogy essen és miután az elsődleges szűrőn sikeresen átjut, számos egyéb teszten kell jól teljesítenie.

Hogy egyáltalán miért létezik ez a munkakör, az a mi európai gondolkodásunknak kissé furcsán hathat, keleten azonban más világ van. A hivatalos puki szagemberek dolga megállapítani, hogy a kieresztett bélgáz aromája milyen egészségügyi állapotra utal. Egy erőteljesen halszagú, vagy húsos aromájú szellentés például az emésztőrendszeri szervek gyulladását jelentheti.

Íme a japán gázteszter:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!