Nagyvilág

2012.12.17. 16:13

Tőzsde - Emelkedés nyitáskor New Yorkban

New York, 2012. december 17., hétfő (MTI) - Emelkedő indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New York, 2012. december 17., hétfő (MTI) - Emelkedő indexekkel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon.

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,29 százalék, az S&P 500 index 0,48 százalék, a Nasdaq Composite pedig 0,51 százalék nyereséget mutatott.

Elemzők szerint az elmúlt napok kivárása után a befektetők felbátorodtak azokra a felerősödött várakozásokra, hogy az Egyesült Államokban megállapodás születik a költségvetési szakadék néven ismert kiigazító programról. A derűlátást erősítette az amerikai képviselőház republikánus elnökének hétvégi egyeztetése a Fehér Ház képviselőivel, ami után azt mondta, hogy némileg bizakodóbb, mint korábban.

Szakértők egy része szerint a karácsonyi ünnepek utáni utolsó napokban tető alá hozzák a megállapodást. Érvelésük szerint senki sem érdekelt abban, hogy 14 nap és néhány óra múlva bevezetésre kerülő 600 milliárd dollárnyi adóemelés és költségvetési kiadáscsökkentés recesszióba taszítsa az amerikai gazdaságot.

Pénteken csökkenéssel zártak az indexek: a DJIA-30 0,27 százalékkal, az S&P 500 0,41 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,70 százalékkal gyengült.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!