Nagyvilág

2013.01.10. 15:28

189-0-ra nyert a Barcelona

Legalábbis a FIFA 12 PlayStation játékán. A 15 éves Jacob Gaby számítógép elleni joystick nyomogatása világcsúcsot ért. De nem csupán a Hertfordshireben élő kamasz domborított nagyot a virtuális világban, a 21 éves, arkansasi Will Johnson közel 30 milliót keresett már a Call of Duty-val.

Legalábbis a FIFA 12 PlayStation játékán. A 15 éves Jacob Gaby számítógép elleni joystick nyomogatása világcsúcsot ért. De nem csupán a Hertfordshireben élő kamasz domborított nagyot a virtuális világban, a 21 éves, arkansasi Will Johnson közel 30 milliót keresett már a Call of Duty-val. Jacob, aki mostantól a „Legnagyobb különbséggel a számítógép ellen a FIFA játékban nyerő” kategória Guinness rekordere azt mondta a sajtónak, hetente közel hét órát gyakorolt. – Nem azért kezdtem játszani, hogy megdöntsek bármilyen rekordot is – fogalmaz. – A tesómmal ültünk le a gép elé játszani és annyira unatkoztunk, hogy el kezdett szekálni, hogy vajon hány góllal tudom megverni a gépet.

Félidőre száznál jártam, durva volt. A tesóm is alig hitte el, de biztatott, hogy most már csináljam végig, ebből tutira valami rekord lesz. A meccs végét jelző sípszóra 189 gólt rúgtam – meséli büszkén a fiú, akinek a szülei nem engedik, hogy fejébe szálljon a dicsőség. – Azt szeretnék, ha minden erőmmel a tanulmányaimra koncentrálnék, nem sokára fontos vizsgáim lesznek – mondta Jacob, aki kétszer húsz perc alatt (ez percenként öt találatot jelent) szerzett ennyi gólt.

A CoD király, a játékban BigTymer néven szereplő arkansasi fiú, a 21 éves Will Johnson 2009 és 2012 között négy bajnoki címet is elhódított az MLG-ben, így összességében mintegy 29,6 millió forintnak megfelelő összeget kaszált azzal, hogy játszott.

Az MLG egy 2002-ben alapított Major League Gaming nevű bajnokság, amiben az USA és Kanada legjobbjai mérik össze tudásukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!