Nagyvilág

2013.01.07. 15:52

Agyat talált a csirkében?

A gyártó szerint csak vese volt, amit a Gladiator box-os rántott csirke bundája rejtett és egyáltalán nem jelentett veszélyt az egészségre.

A gyártó szerint csak vese volt, amit a Gladiator box-os rántott csirke bundája rejtett és egyáltalán nem jelentett veszélyt az egészségre. A Colchestrben, Essexben, Angliában élő, tizenkilenc éves diák, Ibrahim Langoo kedve egy életre elment a milliók által kedvelt csirkétől, a cég ettől függetlenül ingyen menüre jogosító kuponokkal kívánta kárpótolni a srácot, akinek meggyőződése, hogy egy félig átsült agyat talált az ételében. Telefonjával le is fényképezte a belsőséget és jelentette azt az étterem személyzetének.

- Az első csirke teljesen rendben volt, azonnal lement – meséli történetét a lapoknak Ibrahim, aki a helyi zeneiskolában tanul. – Általában a kezemmel szoktam a húst leválasztani a csontos részről, ám ahogy a második adagot szétszedtem, megpillantottam ezt a szörnyűséges valamit. Azonnal a tálcámra dobtam, ahonnan teljesen úgy nézett ki, mint egy agy. Hirtelen rosszul lettem. Képtelen voltam hozzáérni, úgyhogy a pénztárhoz mentem reklamálni, de mivel az eset olyan délután egy óra körül történt és rengetegen voltak az étteremben, nem igazán akart velem foglalkozni senki.

Később online jelentettem a dolgot a KFC-nek, a panaszomhoz pedig csatoltam a fényképet is. Elnézést kértek és sajnálattal olvasták a tapasztalataimat, de soha többé nem akarok náluk enni. Inkább otthon fogok csirkét fogyasztani, ahol tudom, hogy hogyan készül – mondta. A KFC cég szóvivője sajtóközleményében így reagált az estre: – Minden éttermünkben igyekszünk biztosítani a legmagasabb szintű szabályoknak való megfelelést.

Attól függetlenül, hogy nem kaptuk kézhez a terméket, a fényképről úgy tűnik, hogy ebben a sajnálatos esetben egy veséről és nem pedig egy agyról lehet szó, ami valószínűleg nem lett eltávolítva az előkészítésnél. Rendkívül sajnáljuk Mr. Langoo esetét és attól függetlenül, hogy az egészségre ártalmatlan volt, elismerjük, hogy a dolog visszatetsző. Természetesen kivizsgáljuk az ügyet és kártérítjük ügyfelünket – nyilatkozták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!