Nagyvilág

2013.01.14. 14:23

Durva: Robbant a csapvíz

A mosdó a plafonig repült, szerencsére azonban senki nem sérült meg. Metán került a rendszerbe.

A mosdó a plafonig repült, szerencsére azonban senki nem sérült meg. Metán került a rendszerbe.Debby Kline a helyi médiának úgy nyilatkozott, a baleset előtt egy héttel már érezték, hogy valami nem stimmel. – Olyan furcsa volt a víz, mintha pezsgett volna. Egyik este egy gyertyát gyújtottam meg, miközben folyt a víz, majd hirtelen egy óriási robbanás történt – emlékszik vissza a nő, akinek lakása mellett nem sokkal egy cég kezdett fúrásokba a közelmúltban.

Az ohiói család vízellátása egy fúrt kútból volt megoldva éveken keresztül. Amikor a szakemberek bevizsgálták a vizet és kiadták az engedélyeket, még csak literenként 9 milligrammnyi metán volt fellelhető a rendszerben, a robbanás utáni vizsgálatok azonban már 22 gramm/litert mutattak.

A helyi vízművektől nyilatkozó szakemberek szerint a metán tipikusan az a gáz, aminek általában nem is feltétlenül az egészségügyi vonzata a káros, az igazi veszély akkor lép fel, amikor az kiszabadul a vízből és a levegőben, egy helyen, veszélyes koncentrációban összegyűlik.

A metán egy színtelen, szagtalan gáz, ami meglehetősen gyúlékony, a levegővel elegyedve sújtóléget alkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!