Nagyvilág

2013.01.04. 11:17

Elárverezik Arisztotelész szexkönyvét

A könyvecske friss házasoknak és gyakorló feleségeknek készült és a szex rejtelmeibe vezeti be az olvasót.

A könyvecske friss házasoknak és gyakorló feleségeknek készült és a szex rejtelmeibe vezeti be az olvasót. Arisztotelészt nemes egyszerűséggel a modern európai tudomány atyjaként szokás emlegetni, a filozófus és tudós mestere Platón volt. A hamarosan az Edinburgh-i Lyon & Turnbull aukciósházban kalapács alá kerülő, szex és a terhesség témakörét taglaló, főként nőknek írt könyvecskéje tulajdonképpen egy használati utasítás az emberi testhez.

A dokumentum először 1680-ban került a nyilvánosság elé, ám később, a XVII. század közepén, az akkori törvények értelmében Angliában betiltották. Az 1960-as években aztán újra közkinccsé válhatott az ókori iromány, ami Cathy Marsden, az aukciósház könyvszakértője szerint meglehetős népszerűségnek örvendett. – Nagyon sikeres volt, valószínűleg a témában a legtöbbet nyomtatott könyvről van szó, ami számos kiadást megélt – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!