Nagyvilág

2013.01.16. 12:02

V-nyakú pulcsi, buzie vagy?

Ha a fiuk szeret V-nyakú pulóvert hordani, az annak a jele, hogy meleg – áll a maláj kormány szülőknek szánt közleményében. Hasonló tapasztalatokat szűrtek le az ujjatlan pólók és a szűk ruhák viselőinél is.

Ha a fiuk szeret V-nyakú pulóvert hordani, az annak a jele, hogy meleg – áll a maláj kormány szülőknek szánt közleményében. Hasonló tapasztalatokat szűrtek le az ujjatlan pólók és a szűk ruhák viselőinél is. Mohd Puad Zarkashinot, helyettes oktatási miniszter szerint sokan nem ismerik fel a homoszexualitás szimptómáit, ezért egy listát készítettek, amiben felsorolják milyen jelei lehetnek annak, ha a szülők fiúcskája az azonos nemhez vonzódik. A tinédzserek által hordott V-nyakú pulcsi, a szűk ruhák, vagy az ujjatlan pulóverek mind intő példák lehetnek.

Zarkashinot szerint a muszlim országban páran már felismerték a homoszexualitás, biszexualitás, vagy nemváltás korai tüneteit, így időben tudták azt kezelni. Országszerte már tíz konferenciát is tartottak a témáról, amiben az öltözködés mellett azt is megvitatták, hogy lehet kiszúrni, hogy valaki homoszexuális.

A felvilágosításokon – amin Zarkashinot azt ecsetelte, hogyan kerülhető el a gyermekek „egészségtelen tevékenysége” – közel 1500 ember vett részt. A Malajziai Tanárok alapítványa által készített tanulmányt a maláj kormány támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!