Nagyvilág

2013.04.24. 09:07

Belgorodi mészárlás - Elfogták a belgorodi lövöldözőt

Moszkva, 2013. április 23., kedd (MTI) - Az oroszországi Belgorod vasútállomásának területén elfogták kedden késő este Szergej Pomazunt, a hatszoros gyilkossággal vádolt helyi lakost.

Moszkva, 2013. április 23., kedd (MTI) - Az oroszországi Belgorod vasútállomásának területén elfogták kedden késő este Szergej Pomazunt, a hatszoros gyilkossággal vádolt helyi lakost.

A 32 éves férfit a felkutatására szervezett belügyi akcióban résztvevő közlekedésrendészet két tagja tartóztatta fel, miközben megpróbált kitörni a rendőri gyűrűből.

A veszélyes bűnöző késsel megsebesítette az egyik rendőrtisztet, akit szem- és vállsérüléssel ápolnak kórházban.

Az elfogási akciót személyesen az orosz belügyminiszter irányította. Vlagyimir Kolokolcev utasítást adott, hogy a Pomazunt feltartóztató rendőröket jutalmazzák meg.

A bűnöző egy tehervagonban akarta elhagyni Belgorodot, ahol hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül hat embert lőtt le. Azóta bujkált a rendőrök elől, akik utcáról utcára, házról házra járva kutattak Pomazun után.

A büntetett előéletű férfit nemcsak a gyilkosságokkal vádolják, hanem fegyverek és lőszerek eltulajdonításával is. A nyomozóhatóság még azelőtt, hogy elfogták Pomazunt, letartóztatását indítványozta a bíróságnál.

A vizsgálat eddigi adatai szerint a férfi azzal a céllal tért be helyi idő szerint hétfő délután a Belgorod központjában lévő vadászboltba, hogy fegyvert raboljon. Ott két alkalmazottat lőtt le vadászkarabélyával, valamint egy vásárlót, majd legalább egy lopott fegyverrel távozott a boltból. Tisztában volt azzal, hogy a lövéseket hallották az utcai járókelők is, akik az üzlet mellett elhaladtak és felismerhetik őt, ezért lelőtte őket. Ezután beült a közelben parkoló gépkocsiba, amelyből még egy lövést adott le egy járókelőre, aki szintén azonnal meghalt.

A Vesztyi FM orosz állami rádió tudomása szerint bosszúból ölt a belgorodi férfi, akinek előzőleg büntetett előélete miatt nem adtak el vadászfegyverpatront.

A mészárlás hat áldozata között két iskolás lány is volt.

Az orosz város és a terület vezetése Belgorodban és az egész délnyugat-oroszországi régióban kétnapos gyászt rendelt el.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!