Nagyvilág

2013.04.19. 19:47

Megalakult az EMNP ifjúsági partnerszervezete, a Minta

Kolozsvár, 2013. április 19., péntek (MTI) - Kolozsváron megalakult a Minta, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági partnerszervezete.

Kolozsvár, 2013. április 19., péntek (MTI) - Kolozsváron megalakult a Minta, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) ifjúsági partnerszervezete.

A Minta MTI-hez eljuttatott pénteki közleménye szerint az alakuló küldöttgyűlésen a korábban megalakult 11 helyi tagszervezet 61 küldöttje vett részt. A Minta elnökévé Tőke Ervint, az EMNP csíkszeredai szervezetének ügyvezető alelnökét, csíkszeredai önkormányzati képviselőt választották.

Toró T. Tibor EMNP-elnök az alakuló ülésen kijelentette: 23 évvel ezelőtti önmagát látja a fiatalokban. Az új ifjúsági-politikai szervezetet a párt szövetségesének és barátjának nevezte.

Tőke Ervin kijelentette: a Minta "jó ügyet és jó politikai közösséget" támogat, a tagok pedig az elmúlt választási év politikai kampányai során is bebizonyították, hogy "erős ellenszélben" is képesek dolgozni. Fontosnak nevezte, hogy a Minta megoldást találjon a fiatalok kivándorlására, amely "úgy tizedeli a közösséget, mint egy háború".

A Minta 27 küldöttet delegál az EMNP szombati, kolozsvári országos küldöttgyűlésére.

- MTI -  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!