Nagyvilág

2013.06.10. 17:26

A német orvosok szerint nem javul Timosenko állapota

Kijev, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Nem látnak javulást Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő egészségügyi állapotában a német Charité klinika orvosai.

Kijev, 2013. június 10., hétfő (MTI) - Nem látnak javulást Julija Timosenko bebörtönzött volt ukrán kormányfő egészségügyi állapotában a német Charité klinika orvosai.

Ezt Karl Max Einhaupl, a berlini klinika professzora jelentette ki az után, hogy hétfőn orvoskollégájával együtt felkereste az egyik harkivi kórházban kezelt ukrán ellenzéki politikust.

A német orvosok nem zárták ki annak lehetőségét sem, hogy műtéti beavatkozásra lesz szükség. A Charité orvosa továbbra is elengedhetetlennek nevezte a szabadságvesztését töltő Timosenko kórházi kezelésének folytatását, azaz határozottan ellenzi, hogy visszaszállítsák a börtönbe.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a harkivi kórház személyzete "érdekelt" a volt kormányfő állapotának javulásában, és "barátságosan" bánnak vele. Kiemelte, hogy Timosenkóval őr jelenléte és videokamerás megfigyelés nélkül beszélhettek, amit Einhaupl "helyes, humánus" fejleménynek nevezett.

A volt kormányfőt a 2009-es orosz-ukrán gázmegállapodás aláírásáért hivatali visszaélés vádjával ítélték el hét év börtönre. Büntetését 2011 december végén kezdte letölteni a Harkiv melletti kacsanyivkai női börtönben, ahonnan tavaly tavasszal szállították gerincpanaszai miatt kórházba. Német orvosok legutóbb három hónappal ezelőtt keresték fel Timosenkót.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!