Nagyvilág

2013.11.20. 17:37

Hetek óta várja a gazdáját egy kutya Kijevben

Ukrajna - Az egyik villamosmegálló közelében várakozó labrador sorsáért már egy fél ország aggódik.

Ukrajna - Az egyik villamosmegálló közelében várakozó labrador sorsáért már egy fél ország aggódik.

A szomorú tekintetű kutyára néhány hete figyeltek fel a közelben lakók. A hűséges eb valószínűleg a gazdájára vár a megállótól pár méterre lévő parkban, ahonnan tapodtat sem mozdul, még sötétedés után sem. Állatszerető emberek megpróbálták étellel kínálni, vagy esőtől-széltől védettebb helyre csalni, de senkit sem enged közel magához, és még a legfinomabb kolbászt sem fogadja el idegentől. Így az egykor gyönyörű labrador mára csontig soványodott, sűrű bundája csapzott, a tekintete egyre megtörtebb. Őrhelyét legfeljebb arra az időre hagyja el, míg a közeli pocsolyákból a szomját oltja.

A hűséges kutyáért aggódók kiragasztották a fényképét a környező utcákon, újsághirdetéseket adtak fel, hátha felfigyel rájuk az aggódó tulajdonos. Az ismeretlen gazdi keresése mára valóságos tömegmozgalommá nőtte ki magát. A legaktívabbak országos napilapokban, internetes közösségi portálokon kitett hirdetésekben igyekeznek rátalálni arra, akire egyelőre hiába vár a hűséges eb. Mivel az ominózus megálló a Boriszpoli Repülőtér közelében van, feltételezik, hogy a kutya gazdája elutazhatott, és remélik, hogy a hírverés nyomán visszajön a kenvencéért.

A keresésbe a sajtó munkatársai is beszálltak. A minap az ukrán ICTV híradójában számoltak be a szomorú sorsú kutyáról, „akinek” örökbe fogadására már többen is jelentkeztek. Az aktivisták azonban még reménykednek abban, hogy valaki előbb-utóbb felismeri elveszettnek hitt kedvencét, és jelentkezik érte a (095) 096-31-03-as telefonszámon.

Palkó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!