Nagyvilág

2014.03.25. 10:42

Kovács Béla nem érti

Értetlenségét fejezte ki a európai parlamenti képviselője a Kárpátalján működtetett fogadóirodája körül kialakult politikai kampány kapcsán.

Értetlenségét fejezte ki a európai parlamenti képviselője a Kárpátalján működtetett fogadóirodája körül kialakult politikai kampány kapcsán.

Kovács Bélának a kárpátaljai magyaroknak címzett nyílt levelében sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a kicsinyes pártoskodás és politikai megfelelési kényszer kerekedett felül a magyar összetartást kívánó, nehéz időkben.

A Beregszászi Református Egyháztól bérelt EP-képviselői fogadóirodája ellen indult szervezett lejárató-kampány kapcsán kifejti: „Felelőtlen politikai erők kihasználva a feszült ukrajnai belpolitikai helyzetet dezinformációval, félelemkeltéssel és hamis vádakkal támadási célpontként tüntetik fel az irodát, ami ellen a leghatározottabban tiltakozok és visszautasítom a hazug, kártékony vádaskodásokat.”

A jobbikos EP képviselőnek állítólag megbízható információk vannak a birtokában arról, hogy a közelgő magyarországi választások negatív kampányához is köthetőek a nemtelen támadások és a botránykeltés. Ennek ellenére, mint írja, tekintettel az ukrajnai helyzet bizonytalanságára, a médiában zajló csatározásokra, illetve szem előtt tartva a valószínűsíthető további politikai provokációkat, melyek esetleg valóban veszélybe sodorhatnák iroda fölött lévő Kálvin János Kollégium lakóit, úgy döntöttem, hogy tiszteletben tartom a Beregszászi Református Egyház presbitériumának ez irányú kérését és az elkövetkező hetekben szüneteltetem a beregszászi fogadóiroda nyitva tartását.

Kovács Béla beregszászi irodája már a megnyitása első pillanatától zavarta az ukrán jobboldalt. A magyar Jobbikkal szembeni kifogásáradat azt követően érte el csúcspontját, hogy az EP-képviselő egy fölöttébb furcsa összetételű nemzetközi megfigyelő csoport tagjaként részt vett a Krím elszakadásáról kiírt népszavazás ellenőrzésében, majd törvényesnek minősítette a referendumot. Ezt követően a Beregszászi Református Egyházközség presbitériuma ingatlanhelyiség-bérbeadóként felkérte Kovács Béla független Európai Parlamenti képviselőt, hogy jótékonysági alapítványa irodájának munkáját március 19-től határozatlan ideig függessze fel.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!