Nagyvilág

2014.08.04. 11:10

Eddig bírta az olasz maffia

Mármint ami a Facebook-jelenlétet illeti. A hosszú évekig titokba burkolózó szervezet most ontja magáról a gazdagságát hirdető posztokat.

Mármint ami a Facebook-jelenlétet illeti. A hosszú évekig titokba burkolózó szervezet most ontja magáról a gazdagságát hirdető posztokat.

A szicíliai maffia a titoktartásáról és véres rituáléiról ismert. Az identitásukat és a módszereiket generációk óta őrzik, de most megtört a csend. A maffiavezérek új generációja már nem bír magával, regisztráltak a közösségi oldalra és folyamatosan posztolnak. A rendőrség szerint kezdetben álnéven csatlakoztak a Facebookhoz azért, hogy drogügyleteket bonyolítsanak és védelmi pénzt szedjenek. Manapság viszont egyre inkább a gazdagságuk és hatalmuk demonstrálása a cél. A főnök, Domenico Palazotto fotóin például az látszik, amint luxusnyaralásokon pihen és pezsgőt iszik egy limuzinban. A 28 éves Massimo Messina Denaro pedig egy videót tett fel magáról, amiben arról dicsekszik, hogy ő az igazi keresztapa. Salvatore D Alessandro pedig a jó étkeket és a hajókázást kedveli.

In images reminiscent of the ridiculed Rich Kids of Instagram, Sicilian boss Palazotto posted photos of himself cruising in a limousine and drinking champagne

The 28-year-old mobster, who listed boss of bosses Massimo Messina Denaro among his likes, boasted in an online video about his way of being  the original godfather

He also joked with a wannabe Mafioso who asked him about opportunities to join the gang online

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!