Nagyvilág

2015.02.07. 16:12

Hanghívást tesztel a WhatsApp

A népszerű üzenetküldő alkalmazás már teszteli a hanghívás funkciót. Jó hír ez azoknak, akik spórolni szeretnének a telefonszámlán.

A népszerű üzenetküldő alkalmazás már teszteli a hanghívás funkciót. Jó hír ez azoknak, akik spórolni szeretnének a telefonszámlán. Egyelőre csak Androidon és csak kis csoportban teszteli a WhatsApp a hanghívásokat. Azt sem közölték még, hogy mikor fogják élesíteni a nagyközönség számára és hogy az iOS felhasználók számára is elérhető lesz-e a funkció. A Reddit közösségi oldalon kezdték a felhasználók örömmel posztolni a videókat és fotókat, hogy nekik már elérhető a funkció. Első ránézésre teljesen olyan, mint amit a Viber, a Facebook Messenger vagy a WeChat is tud. A ilyen hívások nagy előnye, hogy a szolgáltató nem számlát percdíjat. WiFihez csatlakozva teljesen ingyen tudunk hívni, 3G / 4G hálózaton pedig az adatforgalmunk ketyeg, de még az is kedvezőbb, főleg egy külföldi hívás esetén.

whatsapp-calls

Az új funkciót a Mobile World Congress-en jelentette be a cég ügyvezetője, Jan Koum. A WhatsApp azt is közölte, hogy átlépték a 700 millió aktív felhasználót és összesen 30 milliárd üzenetet küldenek az alkalmazás segítségével minden egyes nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!