Nagyvilág

2015.02.25. 12:05

Több, mint 400 gyereket terítettek le sokkolóval az angol rendőrök egy év alatt

London - A statisztika még nem is legfrissebb, 2013-ból való. Az eredmény viszont több, mint megdöbbentő: 431 gyerekre lőttek sokkolóval!

London - A statisztika még nem is legfrissebb, 2013-ból való. Az eredmény viszont több, mint megdöbbentő: 431 gyerekre lőttek sokkolóval! A BBC rádió hozta nyilvánosságra a tényt, miszerint 431 gyereket terítettek le a rendőrök 50,000 voltos sokkolóval a 2013-as éveben. Ez 38%-kos növekedés az előző évhez képest. A legfiatalabb egy 11 éves fiú volt (csak ráfogták a fegyvert, végül nem lőttek), a legidősebb pedig egy 82 éves. A legfiatalabb, akire rá is lőttek, 14 éves volt. David Blunkett, aki korábban a sokkolók bevezetését szorgalmazta, most azt mondta, hogy le kell állni és át kell gondolni a történteket. "Egy 11 éves fiú esetében biztos, hogy nem a sokkoló a megoldás a helyzet kezelésére" - nyilatkozta.

2007-ben annak ellenért lazítottak a sokkolók használatán, hogy sok orvos felhívta a figyelmet az általa okozott szívroham veszélyeire. A rendőrök viszont teljesen más álláspontot képviselnek. Szerintük a fiatalok erőszakos bűncselekményeket követnek el és kell egy eszköz, ami megállítja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!