Nagyvilág

2015.03.24. 11:58

Eltávolították Angelina Jolie petefészkeit

A 39 éves színésznő a New York Timesnak számolt be arról, hogy változó korba lépett, mivel a múlt héten műtéttel eltávolították a petefészkeit. Ennek oka, hogy korábban az egyik vérteszt kezdeti stádiumban lévő rákot diagnosztizált nála.

A 39 éves színésznő a New York Timesnak számolt be arról, hogy változó korba lépett, mivel a múlt héten műtéttel eltávolították a petefészkeit. Ennek oka, hogy korábban az egyik vérteszt kezdeti stádiumban lévő rákot diagnosztizált nála. Mindez két évvel azután történt, hogy Angelina mindkét mellét eltávolították, szintén rák gyanúja miatt. A BRCA1 gén mutációja miatt ugyanis 87% esélye volt a mellrákra és 50% a petefészekrákra. A színésznő édesanyja, nagymamája és a nagynénje is rákban hunyt el. Már régóta tervezte a műtétet, de egy telefonhívás az orvosától két héttel ezelőtt sürgőssé tette a dolgot. A vérteszt ugyanis rendellenességet jelzett a CA-125 proteinben, ami nagy valószínűséggel kezdeti petefészekrákra utal.

"Ugyanazon mentem át, amint nők ezrei. Azt mondogattam magamban, hogy nyugodtnak és erősnek kell maradnom. Nem volt szabad arra gondolnom, hogy nem láthatom a gyermekeimet felnőni" - írta teljes őszinteséggel Angelina.

Brad Pitt éppen Franciaországban tartózkodott, amikor értesült felesége állapotáról és azonnal repülőre szállt, hogy mellette legyen a nehéz pillanatokban.

Néhány további teszt után kiderült, hogy szerencsére még nincs rákja, de eldöntötte, hogy megelőzi a bajt és műtéttel eltávolíttatja a petefészkeit. Az eltávolítás során kiderült, hogy mégis volt egy kisebb tumor az egyiken, de az még nem érintette a szöveteket. Úgy döntött, hogy egyelőre nem veteti ki a méhét, mivel ilyen rák nem volt jellemző a családjában.

A 6 gyermekes anyuka ezzel a korai menopauzába lépett és soha többé nem lehet gyermeke - mindezt egy hosszú, nagyon érzelmes és személyes jegyzetben fejtette ki a egyik leghíresebb amerikai sajtótermékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!