Nagyvilág

2015.03.11. 15:01

Szinte senki sem ismeri az Apple logóját

Hiába látták már milliószor az almás logót, valamiért nem ragad meg eléggé az emberek emlékezetében. A megkérdezettek mindössze fele tudta a helyeset azonosítani. Az igazi katasztrófa pedig akkor jött, amikor le kellett rajzolni.

Hiába látták már milliószor az almás logót, valamiért nem ragad meg eléggé az emberek emlékezetében. A megkérdezettek mindössze fele tudta a helyeset azonosítani. Az igazi katasztrófa pedig akkor jött, amikor le kellett rajzolni. Egy új tanulmány rávilágított arra, hogy hiába az Apple az egyik legismertebb márka az egész világon, a logóját nagyon nehezen tudják azonosítani. Ennek az az oka, hogy a vásárlókat folyamatosan logókkal bombázzák, így sokkal nehezebben tudnak egyre visszaemlékezni - még akkor is, ha az történetesen egy világmárkáé. Amikor arra kérték a kutatásban résztvevőket, hogy rajzolják le az almás cég logóját, akkor mindössze 85-ből 1 tudta ezt megtenni. Ha pedig alternatívákat mutattak, akkor már kicsit jobb volt a helyzet, az emberek fele bökött a hivatalos változatra.

A feladat könnyűnek tűnik, de hamar kiderült, hogy mégsem az. Hiába bámuljuk naponta órákat az iPhone-t, a logó egyszerűen nem ég bele az emlékezetünkbe. Ez a kísérlet egyébként nagyon hasonlít ahhoz, amikor arra kérték az embereket, hogy rajzolják le a saját karórájukat. Az eredmény ott is hasonlóan lesújtó volt. Elvileg itt az is könnyebbítő körülmény lett volna, hogy az Apple logó 1977 óta nem változott lényegesen - legalább a körvonala biztosan nem. Ha egyébként a Google logót vizsgáljuk, akkor az lesz az eredmény, hogy a helyes színeket (a sorrendet pláne) nem tudják felidézni a felhasználók.

12 változatból kellett kiválasztani a helyeset. Önnek sikerülne?

From iPhones to the latest Apple Watch, most people find it difficult to accurately recall what the  most recognizable  brand s logo looks like when tested, according to a new study. Less than half of participants were able to identify the logo correctly from a set of 12 similar Apple logos with altered features (to find out which is the correct logo, scroll down to the bottom of this article)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!