Nagyvilág

2015.08.28. 09:37

1 milliárd felhasználó 1 nap alatt a Facebookon

Újabb mérföldkőhöz érkezett a közösségi oldal, még sosem léptek be egy nap alatt ennyien.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a közösségi oldal, még sosem léptek be egy nap alatt ennyien. Ha hétfőn belépett a Facebookra a számítógépén, okostelefonján, táblagépén vagy a kenyérpirítóján, akkor Ön is hozzájárult a sikerhez. Azt jól tudjuk, hogy rengeteg felhasználóval rendelkeznek, de ezek egy része nem aktív. A használat mértékét azonban jól mutatja a fenti szám, vagyis hogy 24 óra leforgása alatt 1 milliárd ember döntött úgy, hogy megnézi, mi újság az ismerőseivel, és ha már ott van, akkor talán küld nekik ajándékba egy tehenet is. A történelmi pillanatot maga az ügyvezető, Mark Zuckerberg jelentette be egy Facebook-posztban.

A Facebook portált Mark 2004-ben hozta létre, és mostanra Amerika és az egész világ második leglátogatottabb weboldala. Havonta átlagosan 1,49 milliárd aktív felhasználójuk van, ami azt jelenti, hogy hétfőn a kétharmaduk döntött úgy, hogy bejelentkezik. Lefordíthatjuk úgy is, hogy a világon minden hetedik ember (!) belépett hétfőn, hogy virtuális közösségi életet éljen. Akár szereti a Facebookot, akár nem, ez azért elismerésre méltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!