Nagyvilág

2015.08.12. 19:37

Kamuágyúkkal harcol az ukrán hadsereg

Ukrajna - Az ukrán kormánycsapatok műanyagból tákolt „ágyúkkal” érik el, hogy az ellenség fölöslegesen pocsékolja el a drága lőszerét.

Ukrajna - Az ukrán kormánycsapatok műanyagból tákolt „ágyúkkal” érik el, hogy az ellenség fölöslegesen pocsékolja el a drága lőszerét.

PVC-csövekből és használt gumiabroncsokból összeállított ütegekkel téveszti meg az ukrán hadsereg a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok fegyvereseit – adta hírül Jurij Birjukov. Petro Porosenko elnök biztonságpolitikai tanácsadója az egyik közösségi portálon osztotta meg, hogy a Donyecktől 40 kilométerre fekvő Sztarognatovka közelében felállított műágyúkra szinte azonnal ráharapott az ellenfél.

Beszámolója szerint már az „üteg” telepítésekor legalább három ellenséges drón figyelte a magasból a műveleteket. Majd miután a nemzeti gárda katonái befejezték a munkálatokat, és néhány fotó elkészítését követően kellő távolságba húzódtak, a szakadárok három irányból is tüzérségi tűzzel árasztották el a térséget, több tonnányi lőszert pazarolva el a kamu lövegekre.

Ezalatt a kormányerők könnyedén be tudták mérni a szakadárok ütegeinek pozícióját, és az utóbbiak számára teljesen váratlan irányból megsemmisítették azokat – írja Birjukov.

Palkó István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!