Nagyvilág

2015.08.14. 17:19

Vilmos hercegék felszólították a sajtót, hogy ne közöljék György herceg fotóit

London, 2015. augusztus 14., péntek (MTI) - A Kensington-palota pénteken felszólította a világsajtót, hogy ne közöljék a György hercegről engedély nélkül született fotókat, amelyek elkészítéséhez a paparazzók egyre többet zaklatják a hercegi családot és környezetét.

London, 2015. augusztus 14., péntek (MTI) - A Kensington-palota pénteken felszólította a világsajtót, hogy ne közöljék a György hercegről engedély nélkül született fotókat, amelyek elkészítéséhez a paparazzók egyre többet zaklatják a hercegi családot és környezetét.

Vilmos herceg és Katalin hercegnő londoni rezidenciája szerint a lesifotósok "átléptek egy határt", és "taktikájuk egyre veszélyesebbé vált", néhányan közülük "túl messzire mentek": többször is erős teleobjektívet használva fényképezték a kisfiával magánparkokban játszó Katalint, követték a herceget és nevelőnőjét a londoni parkokba, és attól sem riadtak vissza, hogy más gyerekeket felhasználva készítsenek képeket. A nevelőnő mellett a hercegi család személyzetének más tagjait is megfigyelték.

Lefotózták a házaspárhoz látogató magánszemélyek gyerekeit is, és a palota szerint előfordult, hogy üldözőbe vették a hercegi család rezidenciájáról távozó autókat. A fotósok magánbirtokra behatolva bújtak meg az erdőben és a mezőn Vilmos és Katalin norfolki otthona körül, hogy lefényképezzék a nagyanyjával játszó kisfiút. Middletonékat sem kímélik, állandó megfigyelés alatt tartják a család berkshire-i otthonát.

A palota szerint főként német, francia, ausztrál, új-zélandi és amerikai lapok közölnek György hercegről "elfogadhatatlan körülmények" között készült felvételeket, a brit lapok túlnyomó többsége azonban tartózkodik ettől.

A herceg és a hercegnő időről időre közzétesz hivatalos képeket gyermekeiről. Ezek egy részét a lelkes amatőr fotós hírében álló Katalin készíti. A Kensington-palota tájékoztatása szerint a házaspár örömmel osztja meg a fotókat, és ez így lesz az elkövetkező hónapokban és években is. "Ennek ellenére a lesifotósok továbbra is üldözik őket."

A hercegi pár londoni rezidenciájának kommunikációs titkára szerint bosszantó, hogy ilyen aljas taktikákat alkalmazva, egy kétéves kisfiún nyerészkedve akarnak profitot termelni. Jason Knauf felhívta a figyelmet arra, hogy ez csak veszélyeket rejt magában, a szigorú biztonsági intézkedések miatt ugyanis nem mindig lesz lehetőség arra, hogy felmérjék, ki az, aki csak fotókat akar készíteni és ki az, aki esetleg ártani is akar a család tagjainak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!