Nagyvilág

2015.11.20. 11:03

8 ősrégi weboldal, ami még mindig működik

Ugyan már véget ért a betárcsázós internet világa, ám ezekkel a magukra hagyott, ám még jelenleg is elérhető weboldalakkal nosztalgikus hangulatban emlékezhetünk vissza az internet hőskorára - <a href="http://www.impuls360.hu/8-osregi-weboldal-ami-meg-mindig-mukodik.html" target="_blank">olvasható az Impuls360 blogján</a>.

Ugyan már véget ért a betárcsázós internet világa, ám ezekkel a magukra hagyott, ám még jelenleg is elérhető weboldalakkal nosztalgikus hangulatban emlékezhetünk vissza az internet hőskorára - olvasható az Impuls360 blogján.

Emlékszünk még az 1996-os Zűr az űrben című filmre Michael Jordan főszereplésével? A film hivatalos weboldala a kor szellemének és a film stílusának megfelelően készült és számos letölthető tartalommal, háttérképpel elérhető még ma is.

Sokan sokféle módon kritizálták a Microsoft internetböngészőjét az évek során. Tény, hogy voltak hibás verziók, kellemetlen furcsaságok, ám még szakemberek szerint is a manapság használt verziók már elég elfogadhatóan teszik a dolgukat. Ám amikor a gyáróriás a kötelezően telepítendő kiegészítői közé tette az Explorert, nem mindenki volt felhőtlenül boldog. Ennek az oldalnak a készítője például Bill Gates-t ördögszarvakkal látja és lángoló IE logókkal tette stílusossá oldalát.

Az Egyesült Államokban található stadion weboldala 1998-ban készült, és egy korszerű nagyfelbontású monitoron vicces hatást kelthet. De ne felejtsük el, hogy akkoriban szemben a mai HD és full HD megoldásokkal a 640*480-as felbontás még teljesen elfogadott volt.

A San Francisco állami egyetem hallgatóinak projektjeként elkészült FogCam a legrégebbi folyamatosan adást közvetítő webkamera az internet világában. 1994 óta sugároz, és a mai napig betekinthetünk vele az egyetem udvarára.

Az 1998-as Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével bemutatott Szerelem hálójáb@n weboldala meglehetős egyszerűséggel állít elpusztíthatatlan emléket a filmek, bár a tartalomból mára sajnos elég kevés elérhető.

Ezzel a weboldallal könnyen megtudhatjuk mi történt Robert De Niróval 14 évvel ezelőtt vagy megvásárolhatjuk filmjeit VHS kazettán.

Az internet már 1996-ban is kiváló platform volt, hogy a geekek kiélhessék magukat, erre kiváló példa a nyilván Star Trek rajongóknak készült Klingon nyelvi intézet honlapja. Az oldalon nyelvleckéket és speciális oktatási anyagokat találhatnak az érdeklődők. A klingon egyébként egy kitalált nyelv, amelyet a Star Trek című sci-fi sorozatokban szereplő egyik idegen faj beszélt.

 

O.J. Simpson tárgyalását akkora érdeklődés övezte, hogy a CNN külön weboldal indított a tárgyalás nyomon követéséhez, ahol minden egyes tényt, tárgyalást rögzítettek.

Forrás: Impuls360

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!