Nagyvilág

2016.02.18. 12:42

Ankarai merénylet - A KKM elítéli a történteket

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) mély megdöbbenéssel értesült a szerdai törökországi robbantásról és elítéli "ezt a gyalázatos tettet".

Budapest - A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) mély megdöbbenéssel értesült a szerdai törökországi robbantásról és elítéli "ezt a gyalázatos tettet".

A tárcának a az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: aggódva figyelik a halottak és sérültek számának növekedését.

"A terror semmire sem válasz, egy ilyen tett semmivel sem igazolható" - hangsúlyozták. Közölték: együtt éreznek ezekben a nehéz pillanatokban a gyászoló családokkal, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánnak.

Szerda délután feltehetően gépkocsiba rejtett pokolgép robbant a török fővárosban, a legutóbbi információk szerint a merényletnek 28 halálos áldozata és 61 sebesültje van. A török vezérkar megerősítette, hogy terrortámadás történt, a merénylők katonákat szállító buszokat vettek célba, amelyek éppen megálltak a piros lámpánál.

Török belbiztonsági források szerint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) nevű terrorszervezetet állhat a támadás mögött. Más biztonsági források a főként kurdok lakta Délkelet-Törökországban viszont úgy vélik, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet emberei voltak a tettesek.

A KKM korábban közölte: egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata vagy sérültje a merényletnek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!