Nagyvilág

2016.04.22. 12:44

Műtik Robert Fico szlovák kormányfőt a pozsonyi szívkórházban

Pozsony - Operációt, vélhetően koszorúér-műtétet hajtanak végre Robert Fico szlovák kormányfőn péntek reggel óta abban a pozsonyi szívkórházban, ahová a múlt héten került kivizsgálásra - jelentette honlapján a<a href="https://dennikn.sk/441560/fica-dnes-rano-operuju/?ref=tit"> Denník N című szlovák liberális napilap</a>, saját értesüléseire hivatkozva.

Pozsony - Operációt, vélhetően koszorúér-műtétet hajtanak végre Robert Fico szlovák kormányfőn péntek reggel óta abban a pozsonyi szívkórházban, ahová a múlt héten került kivizsgálásra - jelentette honlapján a Denník N című szlovák liberális napilap, saját értesüléseire hivatkozva.

Robert Fico a múlt héten csütörtökön váratlanul, előre nem tervezett kivizsgálás miatt került a Szív és Érrendszeri Megbetegedések Intézetébe (NÚSCCH). A szlovák kormányfőt azóta megfigyelésen tartották benn, de sem állapotáról sem diagnózisáról nem közöltek információkat, a miniszterelnök családjának kérésére hivatkozva.

Hivatalos forrásokból eddig csak annyi került napvilágra, hogy Robert Ficón kórházi tartózkodása idején kardiológiai kivizsgálások sorát hajtották végre. Meg nem erősített lapinformációk szerint Fico akut koszorúér szindróma miatt került kórházba.

A kormányfőn végzett műtétről beszámoló pozsonyi lap szerint a kormányfőt péntek reggel hat órakor kezdték műteni, s vélhetően koszorúér-műtétet hajtanak végre rajta. Ez a műtéti beavatkozás az összeszűkült szíverek átjárhatóbbá tételére szolgál, rendszerint 3-6 óráig tartó, igényes operációról van szó.

-MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!