Nagyvilág

2016.04.28. 12:52

Több ezren maradtak áram nélkül Szlovéniában a heves havazások miatt, fennakadások a közlekedésben

Zágráb, Ljubljana - Több tízezren maradtak áram nélkül Szlovéniában a heves havazások miatt csütörtökön, legtöbben Ljubljana és Dravograd környékén. A hó a közlekedésben is komoly fennakadásokat és baleseteket okozott, a magas hegyekben pedig lavinaveszély van - <a href="http://www.delo.si/novice/slovenija/razmere-se-umirjajo-sneg-bo-presel-v-dez.html">közölte a Delo szlovén napilap</a>.

Zágráb, Ljubljana - Több tízezren maradtak áram nélkül Szlovéniában a heves havazások miatt csütörtökön, legtöbben Ljubljana és Dravograd környékén. A hó a közlekedésben is komoly fennakadásokat és baleseteket okozott, a magas hegyekben pedig lavinaveszély van - közölte a Delo szlovén napilap.

A szlovén meteorológiai szolgálat szerint csütörtökre és péntekre mérséklődik a szélsőséges időjárás, de marad az évszakhoz képest szokatlanul alacsony hőmérséklet. Sok helyütt ugyanakkor még mindig esik a hó.

Szlovéniában néhol 25 centiméter hó is esett, a hegyekben a hótakaró vastagsága pedig elérte a 40 centimétert. Csütörtökre virradóra a csapadék súlya alatt fák dőltek ki és ágak törtek le, ami ugyancsak hátráltatta a közlekedést.

Csak Ljubljana környékén négyezren maradtak áram nélkül csütörtök reggelre.

A heves havazások miatt lezárták a Karavanka-alagutat Szlovénia és Ausztria között, továbbá három másik hegyvidéki határátkelőn - Vrsicen, a Loibl-hágón és a Wurzen-hágón - szünetel a közlekedés.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!