Nagyvilág

2016.05.20. 18:26

Vámpírdinnye és Kosznyalogató - Íme a világ legfurább szörnyhiedelmei!

Vámpír, farkasember, boszorkány - ó ezek már unalmasak, mutatunk néhány nagyon-nagyon furcsa népmesei szörnyet, amit nem is tudjuk, komolyan vett-e bárki is.

Vámpír, farkasember, boszorkány - ó ezek már unalmasak, mutatunk néhány nagyon-nagyon furcsa népmesei szörnyet, amit nem is tudjuk, komolyan vett-e bárki is.

A Kosznyalogató

Japánban nagyon sokféle furcsaságban hittek már az emberek - de a legkülönösebb szörnyalakjuk alighanem a kosznyalogató. A néphiedelem szerint egy gusztustalan lényről van szó, névszerint Akaname-ról, ami rendkívül hosszú nyelvvel rendelkezik, és a kedvenc elfoglaltsága, hogy az ottmaradt koszt nyalogatja a fürdőkádból. Akaname nem szereti a tiszta fürdőszobákat, így könnyen meglehet tőle szabadulni - alighanem ezzel a mesével próbálták rávenni az embereket, hogy tisztítsák gyakrabban a kádat.

Vámpírdinnye

A következő furcsaság egyenesen a vámpírok őshazájából, Romániából származik: korábban az emberek úgy képzelték, ha az emberek nem eszik meg időben a görögdinnyét, az vámpírrá alakul át, ami üldözőbe veszi a gyerekeket. (Ez valahogy nem vonult be úgy a köztudatba Hollywood-ban, mint a denevérré változó vámpír.)

A szőrős lábujj

Egy amerikai legenda szerint egy kisfiú hatalmas, szőrös lábujjat fedezett fel az udvaron, amit aztán megmutatott a szüleinek is. A legkülönösebb pont a történetben, hogy a család eldönti, a legjobb, amit tehetnek a lábujjal, ha megfőzik és megeszik azt. Így is tettek. Később aztán álomra hajtották a fejüket. A sztori viszont nem végződött jól: a népmese szerint az óriás, akié a lábujj volt, keresni kezdte a hiányzó testrészt, majd mikor rájött, mi történt, megette a kisfiút.

A Yule-macska

Az izlandi mesevilágból származó macska kedvenc szórakozása, hogy karácsonykor kisgyermekeket rabol el az utcáról, és elviszi őket a gazdájához, aki levest főz belőlük. Viszont nem ejtették a fejére: ha azt látja, hogy a gyereken például új ruha van, azzal inkább nem kezd ki, mert tudja, ennek a kölyöknek a szülei odafigyelnek a gyermekükre, így valószínűleg keresni is fogják.

Baba Yaga

Az orosz mondavilág sokat emlegetett alakja ez a boszorkány, aki - amikor épp nem egy mozsárban röpköd -, akkor csirkelábakon sétálgató kunyhójában pihen, vagy gyerekeket próbál rávenni a házimunkára. Például, hogy készítsenek neki fürdővizet. De az egész átverés: a banya kádja ugyanis teli van lyukakkal, és még víz sincs a fürdőszobában - így aztán garantált a büntetés.

Forrás: mirror.co.uk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!