Nagyvilág

2016.09.05. 15:35

Túszdráma egy török hajón Odessza közelében

Ukrajna - Ukrán kommandósok szabadították ki a Fekete-tengeren egy török teherhajó legénységét, akiket két társuk ejtett túszul.

Ukrajna - Ukrán kommandósok szabadították ki a Fekete-tengeren egy török teherhajó legénységét, akiket két társuk ejtett túszul.

Az odesszai parti őrség vasárnap fogott segélykérő jeleket a török felségjelű teherhajóról, amely Mikolajivból szállított fémszerkezeteket Jordániába. Az első információk szerint a fedélzeten tömegverekedés tört ki, mely során a legénység két tagja késekkel megsebesítette négy társát.

Ezek ketten a továbbiakban áramtalanították a hajót és öt tengerészt túszul ejtettek. A legénység többi tagja az egyik helyiségben elbarikádozta magát, így a hajón patthelyzet alakult ki. A parton eközben válságstáb alakult az odesszai kikötői hatóságok, a parti őrség és az Ukrán Biztonsági Szolgálat képviselőinek részvételével.

Mivel a bajba került hajó kikapcsolt hajtóművel, irányítatlanul sodródott, a mielőbbi beavatkozás mellett döntöttek. A hétfőre virradó éjjel az Alfa terrorellenes kommandó fegyveresei megszállták a fedélzetet, sikeresen ártalmatlanították a túszejtőket, kiszabadították a legénységet, és elsősegélyben részesítették a sérülteket.

A hajó jelenleg Odessza közelében horgonyoz. A történtek kapcsán az ukrán rendvédelmi hatóságok megkezdték a nyomozást – írja a RIA Novosztyi.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!