Nagyvilág

2016.10.24. 19:02

Németországban tovább terjed a horrorbohóc jelenség

Berlin - Németországban tovább terjed az úgynevezett horrorbohóc jelenség, egyre több embert zaklatnak bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek.

Berlin - Németországban tovább terjed az úgynevezett horrorbohóc jelenség, egyre több embert zaklatnak bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek.

Hétfői sajtójelentések szerint az ország több területén szinte tömegessé váltak a gyermekek és felnőttek elleni, nem ritkán fegyveres bohóctámadások. Észak-Rajna-Vesztfália tartományban egy hét alatt 110 esetről tettek bejelentést a rendőrségen, 86 eset a hétvégén történt.

A horrorbohócoknak is nevezett ismeretlenek közterületen rontanak rá emberekre, általában megijesztik őket és elfutnak, de rablási kísérletre is volt már példa; a hétvégén Berlinben és Brémában is megpróbáltak kirabolni bohócruhás ismeretlenek egy-egy embert. A kiszemelt áldozatok védekeztek és menekülésre kényszerítették a támadókat.

Az utóbbi napokban csupán egy horrorbohócot fogtak el: Saar-vidék tartományban egy vonaton késsel a kezében ijesztgette az utasokat egy bohócálarcos férfi, rendőrségi adatok szerint egy 26 éves német állampolgár, aki ittas állapotban garázdálkodott és korábban is volt már dolga a hatóságokkal. Kényszerítés miatt eljárást indítottak ellene.

Az észak-rajna-vesztfáliai tartományi kormány igazságügyi minisztere, Thomas Kutschaty kemény fellépést ígér a horrorbohócok ellen. Aki "szó szerint halálra rémiszt embereket, az nem vicces, hanem bűnelkövető" - mondta a miniszter a Bild című lapnak, rámutatva, hogy az ijesztgetés fenyegetésnek minősülhet, akkor is, ha az áldozatnak nem történik bántódása, és akár egy év szabadságvesztés büntetés is járhat érte.

A horrorbohóc-jelenség az Egyesült Államokban tűnt fel az utóbbi hónapokban. A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt szerint félő, hogy az ugyancsak az angolszász világból származó Halloween ünnephez (október 31.) közeledve mind gyakoribbá válik, egy "nagyon-nagyon csúnya trenddé terebélyesedik" Németországban.

- MTI -


Berlin - Németországban bohócjelmezbe öltözött ismeretlenek zaklatnak embereket sorozatban, pénteki sajtójelentések szerint az utóbbi napokban csaknem tucatnyi, többször fegyveres bohóctámadás történt gyermekek és felnőttek ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!