Nagyvilág

2016.11.08. 15:58

Amerikai elnökválasztás - Hillary Clinton férjével együtt szavazott

Washington - Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje már korán reggel leadta szavazatát a keddi amerikai elnökválasztáson.

Washington - Hillary Clinton, a Demokrata Párt elnökjelöltje már korán reggel leadta szavazatát a keddi amerikai elnökválasztáson.

Hillary Clinton és férje, Bill Clinton volt elnök helyi idő szerint nyolc órakor jelent meg a New York melletti Chappaqua egyik iskolájában, ahol a választási helyiséget berendezték. Az elnökjelölt fotósok és kamerák kereszttüzében, széles mosollyal érkezett, láthatóan frissen - annak ellenére, hogy éjjel két óra körül fejezte be kampányzáró gyűlését Észak-Karolinában.

A Clinton házaspár nem adott interjút, nem kommentálta a helyzetet.

A demokraták alelnökjelöltje, Tim Kaine még korábban szavazott a virginiai fővárosban, Richmondban. Ő készséggel állt az újságírók rendelkezésére, s rövid nyilatkozatában hangsúlyozta: "Mi vagyunk azok, akik - amennyiben győzünk - ütőképes csapatot tudunk felállítani, és képesek vagyunk értésre adni, hogy mindenki kormánya akarunk lenni".

Az amerikai sajtó jelentései szerint a kora reggeli órákban a keleti parton - ahol az időeltolódás miatt korábban, közép-európai idő szerint délben kezdődött a voksolás - meglepően sokan jelentek meg az urnáknál, a szavazók nem érdektelenek. Egyes településeken már a szavazóhelyiségek megnyitása előtt egy-két órával sorban álltak az emberek.

A több mint kétszázmillió amerikai közül 42 milliónyian már a választás hivatalos napja előtt, az úgynevezett korai szavazásokon leadták voksukat.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!