Nagyvilág

2016.11.03. 13:09

Telefonos átverés áldozata lett az ukrán elnök

Ukrajna - Akár az évszázad átverésének címére is pályázat majd az az egyórás telefonos párbeszéd, amelyet Petro Porosenko folytatott a kirgiz elnökkel, miközben Almazbek Atambajev erről nem is tudott.

Ukrajna - Akár az évszázad átverésének címére is pályázat majd az az egyórás telefonos párbeszéd, amelyet Petro Porosenko folytatott a kirgiz elnökkel, miközben Almazbek Atambajev erről nem is tudott.

Több mint egy órán keresztül tárgyalt Ukrajna elnöke telefonon személyesen kirgiz kollégájával – jelentette szerdán az ukrán államfő sajtószolgálata. A beszélgetés során a felek a két állam közötti együttműködés széles skáláját érintették. Kezdve az Oroszországot megkerülő kereskedelmi szállítmányozástól, a kormányközi bizottság soros ülésének napirendjén át a két országnak az ENSZ-ben folytatott együttműködésének jövőjéről – áll a hivatalos jelentésben.

Igen ám, de a hír megjelenését követően röviddel a kirgiz elnöki hivatal cáfolta a telefonbeszélgetés tényét, mondván, hogy Almazbek Atambajev már régóta nem váltott szót Petro Porosenkóval.

„Ez az információ nem felel meg a valóságnak. Valaki alighanem átverte az ukrán vezetőt” – idézi Szapar Iszakovot, a kirgiz államfő hivatalának helyettesét az Unian hírügynökség.

A történtekre elsőként az ukrán radikális párti Igor Moszijcsuk parlamenti képviselő reagált, aki szerint ez a mai ukrajnai politikum legnagyobb malőrje. Azok után, hogy ily módon köznevetség tárgyának tették ki az országot fejeknek kell hullaniuk, úgy az elnöki adminisztrációban, mint a külügyminisztériumban és a nemzetbiztonsági szolgálatnál – írja Facebook-oldalán a politikus.

Az előző ukrán elnök, Viktor Janukovics elnöki adminisztrációjának volt helyettes vezetője, Andrij Portnov szerint ez az eset az ukrán állami apparátus teljes széteséséről tanúskodik, ami egy kiadós vígjáték szereplőivé avanzsálja annak minden hivatalát, szervét és hatóságát.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!