Nagyvilág

2017.05.24. 18:51

Meghalt Sztálin unokája

76 éves korában elhunyt Alekszandr Burdonszkij, az Orosz Hadsereg Színházának rendezője, Joszif Sztálin (Dzsugasvili) unokája.

76 éves korában elhunyt Alekszandr Burdonszkij, az Orosz Hadsereg Színházának rendezője, Joszif Sztálin (Dzsugasvili) unokája.

Hosszan tartó szívbetegség után tegnapra virradó éjjel elhunyt Vaszilij Joszifovics Sztálin és Galina Burdonszkaja közös gyermeke, Alekszandr Burdonszkij. A színészi pályát választó unoka már pályája kezdetén úgy döntött, hogy az édesanyja nevét fogja használni.

Burdonszkij egyik interjújában elmondta, hogy egész életében nyomasztotta a nagyapja árnyéka. Ezért döntött úgy, hogy még a nevétől is megszabadul. Bevallása szerint semmilyen előnye nem volt a származásából, sőt volt idő, amikor az emberek az egész családot készek voltak széttépni.

Alekszandr Burdonszkij édesapja Sztálin második fia volt, pontosabban 1921-ben egyszerre született ikertestvérével, Artyom Szergejevvel. Az egykori szovjet diktátor első fia Jakov Dzsugasvili 1907-ben született. Volt még egy lánytestvérük is, az 1926-as születésű Szvetlana Alilujeva, aki két ízben is az Egyesült Államokba Emigrált.

Budronszkij rendező-dramaturgként több mint 20 darabot állított színpadra – írja az orosz RBC internetes hírújság.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!