Nagyvilág

2018.01.21. 10:56

Videó: Mobiltelefonjával vette fel a halálos tűzharcot Odesszában egy lakó (18+)

Ukrajna - Két civilt és egy rendőrt ölt meg tűzharcban egy körözött bűnöző Odessza központjában. A lövöldözővel végül az erősítésként kiérkező rendőrök végeztek.

Ukrajna - Két civilt és egy rendőrt ölt meg tűzharcban egy körözött bűnöző Odessza központjában. A lövöldözővel végül az erősítésként kiérkező rendőrök végeztek.

A péntek délutáni, összesen négy halálos áldozattal járó lövöldözés akkor tört ki, amikor az egyenruhások megpróbáltak letartóztatni egy körözött személyt. A lakossági bejelentésre kiérkező három rendőr a korábbi lakásán találták meg a bujkáló bűnözőt, aki nyomban rájuk lőtt.

A tűzharc az utcán folytatódott, mely során a garázdaság miatt körözött férfi mindhárom egyenruhást súlyosan megsebesítette. Egyikük a kórházba szállítás után meghalt.

A percekig tartó lövöldözés során két civil is életét vesztette. Egyikük egy szomszéd – feltételezhetően a tettes bűntársa –, aki az információk szerint megpróbálta lefegyverezni a lövöldözőt. A másik áldozat egy arra járó, szolgálaton kívüli biztonsági őr, aki rendőrök segítségére sietett.

A körözött férfit végül az erősítésként kiérkező bevetési csoport tagjai terítették le.

A hatóságok további két személyt is őrizetbe vettek a helyszínen, akik egy kisebb műhelyt üzemeltettek régi fegyverek átalakítására. Az Obozrevatyel értesítései szerint a rendőrökre tüzet nyitó személy Valentin Dorosenko ismert orosz beállítottságú aktivista volt, aki korábban polgármester-jelöltként is indult az odesszai választásokon.

A péntek délutáni lövöldözést egy szomszédos házban lakó férfi rögzítette a mobiltelefonjával.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!