Nagyvilág

2018.02.12. 14:47

Megint alkottak a laposföld-hívők: szerintük kamu volt a SpaceX rakétakilövése

A laposföld-hívők szerint egy nagy csalás a Falcon Heavy keddi kilövése. Így egy szép kis összeesküvés-elmélettel álltak elő.

A laposföld-hívők szerint egy nagy csalás a Falcon Heavy keddi kilövése. Így egy szép kis összeesküvés-elmélettel álltak elő.

A Flat Earth Society a kilövés után egy nappal reagált a kilövésre, szerintük ez az egész meg sem történt. A Twitteres bejegyzésük szerint az, hogy az interneten keresztül láthattunk egy autót az űrben, és elhisszük, hogy megtörtént a dolog olyan, mintha azért hinnénk el valamit, mert a televízióban láttuk. Sőt szerintük egy magánkézben lévő cégnek, amúgy sem érdeke az igazság felfedése.

People who believe that the Earth is a globe because "they saw a car in space on the Internet" must be the new incarnation of "It s true, I saw it on TV!" It s a poor argument.

Why would we believe any privately-held company to report the truth?

— Flat Earth Society (@FlatEarthOrg) ">2018. február 7.

De itt nem álltak meg, azt is furcsállják, ha valóban egy Tesla van az űrben akkor miért nem látszanak a műholdak és a Nemzetközi Űrállomás.

Egy másik laposföld-hívő társaság pedig képes volt abba belekötni, hogy az űrben keringő Roadster kormánya az eredeti ovális forma helyett kerek.

Really cool how the ">@Tesla roadster has an oval steering wheel. Another amazing innovation from genius @elonmusk. One can only imagine what shape the wheels are!

— Flat Earth Today (@FlatEarthToday) ">2018. február 7.

Persze a mém-gyár is beindult, van aki közreadta az "eredeti" képet is a Nap felé tartó autóról.

Igazából nagyon meg se lehet lepődni ezeken a kijelentéseken, hiszen nemrégiben Elon Musk érdeklődött a társaságnál, hogy laposmars-hívők miért nincsenek, amire igazán egyszerű választ kapott: Mert a Mars gömb alakú.

Forrás: HVG


[related-post post_id="3761540"]

[related-post post_id="3759605"]

[related-post post_id="3352215"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!